F.A.Q.

Wat is het verschil tussen de 2 lokaties van Blue Reef?

Blue Reef heeft 2 lokaties. De Sport en Fishing lodge en de Bungalows.
De Sport en Fishing lodge is 1 gebouw met 2 zeezicht kamers en 6 zijkamers. Het heeft een grotere bar en restaurant waardoor het over het algemeen wat drukker is dan bij Blue Reef Bungalows.

Ook bevindt zich hier de outdoor fitness en een “game area” met een pooltafel, tafeltennis tafel en tafelvoetbal. De bungalows bevinden zich op 200 m afstand. Het is hier rustiger, de bungalows hebben allemaal zeezicht en een eigen terras. Er is een klein restaurant met een pizzaoven.

Wanneer is het hoog- en laagseizoen in Zanzibar?

Zanzibar is een tropisch eiland dat het hele jaar bezocht kan worden
De zomer (december-maart) is warm maar vaak waait er een verkoelende wind, voornamelijk aan de OostkustIn Zanzibar schijnt de zon meestal 7-8 uur per dag!

April en mei is het regenseizoen. Het kan dan dagelijks regenen maar vaak worden deze regendagen afgewisseld met zonnige dagen.

In welke valuta kan ik betalen bij Blue Reef?

U kunt betalen met de volgende valuta:

  • US dollar
  • T-shilling
  • Euro
  • Credit Card; Mastercard/Visa ( +5% extra)
  • Wij hanteren onze eigen wisselkoersen.

Alleen in Stone Town zijn er een aantal ATM’s waar u geld kunt opnemen.

Hoe kan ik Blue Reef Sport and Fishing Lodge of Blue Reef Bungalows vinden?

Onze lodge ligt in het Zuiden van Jambiani. Wanneer u direct met ons boekt via bluereefzanzibar@gmail.com haalt onze chauffeur u gratis op van het vliegveld of haven en hoeft u niet te zoeken.

Als u met eigen vervoer of taxi komt:
BLUE REEF SPORT & FISHING LODGE: Neem de afslag van de hoofdweg bij het bord “CASA del MAR” en “NUR”. Dan rechtdoor naar het strand. Aan uw rechterhand bevindt zich Blue Reef Sport & Fishing Lodge.
BLUE REEF BUNGALOWS: Neem de afslag van de hoofdweg “COCO BEACH”. Blijf de borden “COCO BEACH’ volgen. Blue Reef Bungalows bevindt zich naast “COCO BEACH”.

Hoe ver is Blue Reef vanaf het vliegveld/haven?

Vanaf het vliegveld of haven is het een rit van ongeveer 1 uur. Bij directe boekingen is de ophaalservice gratis (dus niet de retour taxi), in andere gevallen betaald u $40.

Is Blue Reef geschikt voor kinderen?

Op beide lokaties hebben we familiekamers dus u bent meer dan welkom met kinderen. De lodge bevindt zich direct aan het strand.

Welke vaccinaties zijn nodig en zijn er malaria muggen in Zanzibar?

Bezoekers die uit een gele koorts gebied komen hebben een gele koorts vaccinatie(bewijs) nodig bij binnenkomst in Zanzibar. Het advies is hiervoor is om deze minimaal 10 dagen voor vertrek te halen. Ook vaccinaties tegen buiktyphus, DTP en hepatitis A worden aangeraden. In tegenstelling tot het vasteland van Tanzania is Zanzibar zo goed als malariavrij.

Wat zijn de uitgaansmogelijkheden in Jambiani?

Blue Reef is geen “party-place” maar we kunnen wel vervoer regelen naar diverse feestjes in Jambiani.

  • Maandagavond: Red Monkey Lodge,  Jambiani. Lokale jam sessies
  • Woensdag avond: Teddy’s place, Paje.
  • Donderdagavond: Demani Lodge Jambiani
  • Vrijdagavond: Jambo Beach Party, Paje
  • Zaterdagavond: Coral Rock, Jambiani

Wat is jullie policy bij het annuleren van een boeking?

Als u een kamer wilt boeken vragen we een aanbetaling van 50% (non-refundable).
2 maanden voor aankomst moet het volledige bedrag betaald zijn via credit card (5%) of door middel van een bankoverschrijving.

Wat doet Blue Reef voor de lokale gemeenschap?

Blue Reef is betrokken bij de ontwikkeling van Jambiani.
Zo maken we, waar mogelijk, zoveel mogelijk gebruik van lokale ondernemers en helpen we de dorpsbewoners met het opzetten van eigen kleine ondernemingen.
Nicky heeft samen met andere ouders in 2015 een school opgericht in Jambiani waar lokale kinderen samen met Europesche kinderen onderwijs krijgen.
Blue Reef sponsort een aantal lokale kinderen voor de deze school.

Blue Reef en verantwoord toerisme?

Om energie te besparen maken wij gebruik van fans ipv airco’s in de kamers en proberen we met grote open ramen zonder glas zoveel mogelijk gebruik te maken van de wind als natuurlijke verkoeling.

We werken met een afvalverwerkingsbedrijf om ons afval op een nette manier en gescheiden af te voeren.
We gebruiken geen plastic rietjes en proberen zo weinig mogelijk plastic flessen te gebruiken door gebruik te maken van karaffen drinkwater.

Ervaar Zanzibar bij Blue Reef