Zanzibar

Snow-white beaches and a crystal clear blue sea.

Zanzibar is an island in the Indian Ocean that belongs to the 
Republic of Tanzania. The island offers snow-white beaches 
with palm trees and a cristal clear blue sea.

Under water you will be surrounded by many beautiful and colorful fish.
You can also find (nesting) sea turtles or dolphins jumping around. 
Enough to experience for divers!

There is also plenty to do on land! There are no large animals on Zanzibar, 
but if you walk around in the Jozani National Park 
you can find the red colobus monkeys, bush pigs, antelopes, civet cats, etc.
There is also an enormous diversity of birds and butterflies on the island.

Ongeveer 200 jaar geleden maakte de wind het eerste contact tussen Perzië, Arabië, India en de kust van Oost-Afrika en de daarbij behorende eilanden zoals Zanzibar mogelijk.

Samen met Pemba en 50 andere eilanden was Zanzibar oorspronkelijk onafhankelijk maar onder president Julius Nyerere werd Zanzibar na 1964 onderdeel van Tanzania.
Op zoek naar een handelsroute naar India waren de Portugezen de eerste Europeanen in Zanzibar. Aan het eind van de 15e eeuw vestigden zij daar een handelsstation.
Aan het eind van de 17e eeuw werden de Portugesen verdreven door de Arabieren uit Oman. Tijdens deze periode was de slavernij in Zanzibar op zijn hoogtepunt.
In 1840 verhuisde de sultan van Oman vanuit Muscat naar Zanzibar en werd het eiland een Arabische staat en een belangrijk centrum voor politiek en handel.
Van 1890 tot 1963 was Zanzibar een Engelse kolonie, waarna de staat Zanzibar onafhankelijk werd.

In 1964 startte de revolutie en werden de Sultan en regering verdreven.
Onder president Julius Nyerere werden in hetzelfde jaar Zanzibar en Tanganyika samengevoegd tot de republiek Tanzania. Tegenwoordig heeft Zanzibar zijn eigen president, Ali Mohammed Shein, en is het gedeeltelijk onafhankelijk.

De hoofdstad van Zanzibar, Stone Town, ligt halverwege de west kust.
Tijdens de koloniale periode, lang voor de ontwikkeling van de steden als Dar es Salaam, Nairobi en Mombassa, was Stone Town de grootste nederzetting aan de Oostkust van Afrika.

Aan de west kant van de stad bevindt zich het oude gedeelte, het oorspronkelijke Stone Town. Dit gedeelte is het meest interessant voor bezoekers. Je vindt er paleizen, moskeeën en vele mooie huizen met prachtig versierde deuren en balkons.
Je kunt er vele uren doorbrengen met het dwalen in de kleine en schaduwrijke straatjes en steegjes.

In de vele kleine winkeltjes kan je uren neuzen naar leuke souvenirs.
Aan de zeekant bij de havens ligt het oude paleis van de sultan (House of Wonder), het oude fort en de vele restaurantjes. Stone Town is terecht uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO. Meer informatie is te vinden op de UNESCO website.

Zanzibar is de op twee na grootste producent van kruidnagels ter wereld (7%), maar was ooit de grootste producent ter wereld.
Verder exporteert Zanzibar kruiden, zeewier en raffia en heeft een grote vis- en boomstamkanoproductie.

Hiernaast is ook het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Het eiland staat ook bekend om zijn duikplekken in en rond de koraalriffen aan de noord- en oostkust van Zanzibar. Tevens is kitesurfen in opkomst.

Bezoekers uit Europese landen kunnen een visum kopen bij aankomst in Zanzibar ($50). Ook kan je een visum aanvragen bij de ambassade in eigen land.

Bezoekers uit Europese landen kunnen een visum kopen bij aankomst in Zanzibar ($50). Ook kan je een visum aanvragen bij de ambassade in eigen land.
Voor niet-Europese landen en aanvullende informatie zie http://tanzaniatouristboard.com/pages/ttb_visa.php.

Wat zeggen Bezoekers van Blue Reef Fishing Lodge

“Blue Reef onderscheidt zich door de persoonlijke aandacht die zij besteden aan hun gasten; Thomas, Nicky en Nathan zetten zich 100% in. Alles is goed geregeld en in de puntjes uitgewerkt, het eten is ontzettend goed en het personeel zorgt voor een ontspannen ‘thuis’ gevoel. Wij zaten in een bungalow op Blue Reef 2 waar we elke dag hebben genoten van een heerlijk ontbijtje in de buitenlucht. Voor een ieder die op zoek is naar een prachtige ontspannen plek met heerlijk eten en vriendelijk personeel is dit echt een aanrader. Ik kom hier graag nog eens terug!”

“Wat een vakantie: voetjes in het zand, heerlijke lodge met warm water en eigen veranda. Super ontspannen! Fijn om veel keuze te hebben in lunch en diner (elke dag andere kaart). De cocktails zijn veel te lekker en het personeel erg vriendelijk. Fijne relax plekken op strand- of loungebedden of in de hang-stoelen of hangende lounge-bedden. Ook prettig dat er diverse (watersport-)activiteiten worden aangeboden. Wij wilde niet meer weg!”

“Fantastische vakantie op Jambiani beach! Schitterend resort, bestaande uit Blue reef 1 en 2. Eigenaren Thomas, zijn vrouw Nikki en broer Nathan zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Uiterst relaxte sfeer, prima restaurant en vriendelijk personeel !Perfekte plek om Zanzibar te bezoeken.”

Wij scoren een 4.5/5 uit een gemiddelde van 209 beoordelingen op Tripadvisor.